Беларус счупи всички изборни антирекорди. Утре, в деня на изборите

...
 Беларус счупи всички изборни антирекорди. Утре, в деня на изборите
Коментари Харесай

Лукашенко изключи всички телефони за изборите

 

Беларус счупи всички изборни антирекорди. Утре, в деня на изборите за президент, властта подреди да бъдат изключени всички стационарни и мобилни телефони, както и интернета в столицата Минск, заяви сътрудник на „ Московски комсомолец “.

В изявление за съветския вестник представител на мобилен оператор декларирал, че това важи освен за центъра на града, само че и за покрайнините. Смушенията почнали от довечера, защото сега тече митинга на кандидатката за президент Светлана Тихановская, съществена съперничка на настоящия държавен глава Александър Лукашенко. Той се кандидатира за шести мандат, само че цялата му предизборна акция беше изпълнена с нечувани кавги и тъпчене на права.

Тихановская е брачна половинка на задържания блогър Сергей Тихоновски, който планираше да се кандидатира за държавен глава, само че се озова в ареста. Заключителния протест на жена му в този момент не може да се излъчва по интернет, тъй като към този момент няма връзка. Хората се тормозят да отидат да я слушат, тъй като може да има последици за работата им.

Другият кандидат за президентството бе някогашният началник на Белгазпромбанк Виктор Бабарико. Той пък бе задържан по обвиняванията за основаване на незаконна група, която желала да изтегли стотици милиони долари в чужбина.  Заради съмнения, че е индивидът на Москва, Лукашенко даже предизвика интернационален скандал, че в Беларус влезнали съветски бойци да го убиват, пък след това стана ясно, че войничетата от частната войска на Москва изпуснали самолетния си билет, с който се пребазирали в Африка.

Последният му конкурент - създателят на Високотехнологичния парк Валери Церпкало като видя обстановката, напуща Беларус поради боязън от политическо гонене.

Пълната блокировка в Минск ще е на следващия ден през целия ден, като Лукашенко подреди през това време и да се преброят бюлетините.

Междувременно депортира всички съветски и украински публицисти, които желаеха да следят изборите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР